Bas fietst voor UCANRIDE4ARTHRITIS

Bas Vastert

( Lid van team: Utrecht (WKZ) )

Actie is afgesloten Je kunt niet meer doneren
Normal cf2d3317652bda99779e8f786f9765ec50dfba05
van totaal € 5.000 (116%)

Meer wetenschappelijk onderzoek is essentieel om de behandeling voor alle JIA patiënten te optimaliseren. We hebben in de afgelopen jaren geleerd dat, net als voor andere (gezonde) kinderen, het beoefenen van  sport gunstig is voor JIA patiënten. Ondanks hun ziekte en de onderhoudsmedicatie die nodig is om ze te behandelen, kunnen de meeste kinderen met JIA actief aan sport doen.

Het UCANRIDE4ARTHRITIS initiatief combineert deze essentiële behoeften voor JIA patiënten. We willen met een fiets-tour van Utrecht naar Genua aandacht en bewustzijn creëren voor deze ernstige en invaliderende ziekte bij kinderen. We willen laten zien aan JIA patiënten, hun families en vrienden, hun leraren en begeleiders, en aan de rest van de samenleving, hoe belangrijk het is om actief te sporten, ook als je JIA hebt. En we willen op deze manier geld bij elkaar brengen voor verder en meer wetenschappelijk onderzoek naar deze ziekte!

Ik hoop dat u ook een bijdrage wilt leveren aan ons initiatief!

Bas Vastert, kinderreumatoloog en initiatiefnemer van UcanR4A

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
27-10-2016 | 21:26 Omdat ik zelf jeugdreuma heb en dus een beetje weet hoe het is om hiermee te leven, heb ik geld gedoneerd voor het project van mijn dokter Vastert. Om hem te steunen voor de onderzoeken naar deze ziekte. Het zou fijn zijn voor kinderen in de toekomst, dat er goede behandelingen zijn voor JIA !
12-10-2016 | 11:35
05-10-2016 | 22:01 Mooie actie! Alhoewel onze zoon het jammer vindt dat hij niet meer naar 'dokter Bas' hoeft, realiseren we ons dat we geluk hebben gehad nu hij al een paar jaar klachtenvrij is. Voor veel kinderen ligt dat anders, dus steunen we deze actie van harte!
26-09-2016 | 21:30
26-09-2016 | 10:25 Wat een fantastische actie voor een mooi doel, succes Bas!