Steun het Hart-Op-Weg onderzoek

from € 125.000 (3%)

Jaarlijks worden in Nederland 1.500 kinderen geboren met een aangeboren hartafwijking, waarvan 500 zeer ernstig. Deze kinderen hebben om in leven te blijven vaak meerdere operaties en langdurige ziekenhuisopnames nodig. Daarnaast ondervinden ze vaak levenslang beperkingen als gevolg van hun hartafwijking.

Op de Hart-Op-Weg follow up poli van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) volgen en begeleiden we de ontwikkeling van deze kinderen. Onze wens is dat kinderen met een aangeboren hartafwijking zo weinig mogelijk ontwikkelingsproblemen ervaren die hen beperken in hun dagelijks functioneren.

Daarom willen we in het WKZ onderzoeken welke kinderen het meeste risico lopen op problemen in de motorische en fysieke ontwikkeling. Ook willen we achterhalen wat het juiste moment en de juiste manier is om het fysiek functioneren te verbeteren, zodat ze mee kunnen doen met hun leeftijdsgenoten; in de speeltuin, op het schoolplein en op het sportveld.

 

Hiervoor is veel geld nodig! Helpt u ons mee deze kinderen weer gewoon kind te laten zijn?

                                                       

Namens alle hartekinderen alle medewerkers van de Hart-Op-Weg poli alvast heel HARTelijk bedankt!

Maaike Sprong
Kinderfysiotherapeut/onderzoeker WKZ


Meer informatie over dit onderzoek: Levensloopzorg voor hartekinderen

 

PS:Het ontzettend dappere jongetje van de foto's is Joas!!

Joas is 7 jaar en heeft in zijn korte leventje al 3 open hartoperaties keer gehad. Joas heeft namelijk een ernstige hartafwijking. Het gaat eigenlijk best goed met hem, al is hij bijvoorbeeld op het voetbalveld wel wat sneller moe dan andere kinderen. Toen Joas voor het eerst op de Hart op Weg poli kwam konden we nog niet zo goed voorspellen hoe hij het later zou gaan doen ondanks zijn hartafwijking, dat was wel fijn geweest voor ouders.

Daarom willen we per hartafwijking onderzoeken tegen welke problemen kinderen aan lopen en hoe groot (of klein) de kans hierop is, zodat we betrokkenen beter kunnen informeren.

Ook willen we onderzoeken wat we het beste kunnen doen zodat Joas het op het voetbalveld net zo lang kan volhouden als zijn vriend Luc, maar ook zodat andere hartekinderen zo weinig mogelijk beperkingen, als gevolg van hun hartafwijking, ondervinden!

Om dat soort vragen te beantwoorden is onderzoek nodig, wat uit het reguliere zorgbudget niet betaald kan worden.

 

Om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen starten wij zelf acties, maar hebben wij ook uw hulp nodig.

Als veel mensen een klein steentje bijdragen denken wij dat dit moet lukken! Helpt u ook mee?

  • Doe een donatie: iedere donatie, groot of klein, is zeer welkom.
  • Start een eigen (sponsor)actie, zoals een sponsorloop, sporttoernooi, flesseninzamelactie of inzameling tijdens een jubileum of verjaardag.
  • Breng het project onder de aandacht bij school, sportclub of serviceclub.

 

View all
07-12-2019 | 21:05 Hopelijk haal je je streefbedrag zo snel mogelijk op zodat de focus kan gaan op de belangrijke zaken. Ga zo door Maaike!
01-12-2019 | 22:17 In Ede hebben we een recylcle Sint georganiseerd. 40% van de opbrengst is voor jou Maaike. We zijn blij met jouw inzet voor Joas en andere hartekinderen.
26-11-2019 | 23:22 Heel belangrijk dat hier onderzoek naar gedaan wordt! Ga zo door! Groetjes je oud stagiair.
21-11-2019 | 15:41
20-11-2019 | 22:06 Onze zoon Job is geboren met een transpositie van de grote vaten. Wij zijn vanuit Twente in het WKZ terecht gekomen en kijken met een super goed en warm gevoel terug aan die periode van operatie en herstel op de verschillende afdelingen in het WKZ. Toen we gevraagd werden om Job mee te laten doen aan het onderzoek Hart op weg, hebben we geen moment getwijfeld. We worden goed begeleid en Job gaat altijd met plezier naar alle onderzoeken! Wij ook! We willen dat dit onderzoek word voort gezet om andere kinderen te helpen vandaar onze donatie. Ga door met jullie goede werk en onderzoek!! ❤️
View all

Fantastisch gift van MTH Accountants en Belastingadviseurs

28-10-2019 | 10:30 Goedemorgen, Ik wil even iets met jullie delen!! Gisteren heb ik een fantastisch gift gekregen van maarliefst 1500 euro van MTH accountants en belastingadviseurs. Ik kreeg deze cheque uit handen van mijn buurvrouw!  Met een prachtige en best wel grappige pitch heeft ze tijdens een bedrijfsuitje alle partners van haar man mogen overtuigen van het belang van het Hart op Weg onderzoek! Dit zijn de acties die we nodig hebben om het grote doel snel te bereiken, maar ook met vele kleine donaties komen we er wel. Ook met een deel van het beoogde totaalbedrag kunnen we alvast beginnen!   Alle partners van MTH! Superbedankt voor deze fantastische bijdrage aan dit onderzoek!                     
Read more