Reizend kinderhart

Still to go

 

Een 3D geprint kinderhartje reist de komende maanden rond langs diverse ondernemingen in de provincie Utrecht om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar het kinderhart in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ).

 

In Nederland worden jaarlijks circa 1.500 baby’s geboren met een hartafwijking. Een aangeboren hartafwijking is nog steeds de één na grootste oorzaak van sterfte bij pasgeboren kinderen. Nog steeds overlijdt in Nederland elke week minimaal 1 kind aan een hartafwijking. Daarnaast loopt het merendeel van de kinderen met een aangeboren hartafwijking schade aan hart en hersenen op. Met een bijzondere MRI-scan, die specialisten en onderzoekers in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en UMC Utrecht nu verder ontwikkelen, kan een 3D print van het kinderhart gemaakt worden zowel voor als na de geboorte. Zo kunnen ze de problemen aan het kinderhart nog beter in beeld brengen en zorgen voor een optimale behandeling.

 

Om deze techniek daadwerkelijk toe te kunnen passen, is nog veel geld nodig. Samen met andere ondernemingen maken we ons sterk om dit mogelijk te maken. Dit kan niet zonder uw steun. 

Helpt u mee?

View all
20-12-2019 | 15:51
12-12-2019 | 14:22 To: Xcellent
12-12-2019 | 14:21 To: Xcellent