Strijders voor Strijders

Strijders voor Strijders
Team is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 3.000 (139%)

Mag ik aan u voorstellen: Axel, Sander, Pascal, Noëlle, Debbie, Bianca, Erik en Bas. Dit is een groep van 7 militairen en 1 burger die dit jaar de Nijmeegse Vierdaagse gesponsord willen gaan lopen voor de Neonatologische Intensive Care Units (NICUs) van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Eén van de deelnemende militairen is Axel, de papa van Dexter en Morris. Deze onwijs stoere tweeling kwam op 24 november 2016 ter wereld na een zwangerschap van slechts 24 weken en 1 dag. De grens van levensvatbaarheid.

Twee dagen later, op 26 november, moest de kleine Morris zijn korte maar heftige strijd opgeven. Hij kon het niet winnen van de complicaties.

Tijd om daar lang bij stil te staan was er niet, zijn grote broer Dexter moest door. Complicaties, infusen, 100 verschillende medicijnen, foto's, echo's, beademing wel/niet/wel/niet, bloedtransfusies, onzekerheid en angst. Maar vooral ook veel lachen, gieren, brullen met alle lieve mensen op de neonatologische intensive care unit van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Totdat ook Dexter een oneerlijk gemene complicatie tegenkwam die niemand, zelfs niet de artsen, na al die weken nog zag aankomen.
Op 22 december is, onder uitstekende begeleiding van het team van artsen en verpleegkundigen, zijn behandeling gestaakt.

Ondanks deze verdrietige afloop zijn er vooral mooie herinneringen gemaakt op NICU2 van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Met dank aan iedereen die daar werkt. Dit moet natuurlijk blijven doorgaan, zodat alle ouders van prematuren zich ondanks alle zorgen toch echt papa en mama kunnen voelen. Ongeacht de afloop.

Steun ons, en daarmee de kleinste en stoerste strijders van Nederland!

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
12-08-2017 | 19:02 Verdriet moet je kunnen delen zodat ieder een deel daarvan draagt en niet een iemand alles.
12-08-2017 | 12:28
12-08-2017 | 09:41
12-08-2017 | 02:36 Het WKZ levert een grote bijdrage aan het welzijn van kinderen (ik ben er zelf overigens ook in het verleden 'te gast geweest).
11-08-2017 | 21:45