The A team uit het UMCG

Het UMCG fietst de proloog: Groningen naar Utrecht
Team is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 5.000 (100%)

De afdeling kinderreumatologie van het Beatrix Kinderziekenhuis van het Universitair Medisch Centrum Groningen is één van de expertise centra van Nederland voor de behandeling van jeugdreuma (JIA). We werken nauw samen met andere afdelingen binnen en buiten het UMCG. De afdeling kinderreumatologie heeft besloten om ons in te zetten voor kinderen met JIA en mee te toen aan UCANR4A.

Waarom? Niet alle kinderen met JIA zijn goed te behandelen zijn, de behandeling heeft bijwerkingen en kinderen zijn vaak vermoeid en voelen zich minder fit. Het verbeteren van de behandeling is noodzakelijk. Participeren aan sport en sociale activiteiten is heel erg belangrijk en maakt het leven leuker. Om dit voor de patiënten mogelijk te maken is onderzoek nodig en ook samenwerking. Daarom zetten wij ons in voor UCANR4A. Wij fietsen de proloog op 18 september van Groningen naar Utrecht.

Doneer! Ons promo-filmpje kun je vinden op www.Gronitis.nl.

 

Het team bestaat uit: Benny ("vriend"van het UMCG), Elizabeth (kinderreumatoloog-immunoloog), Eva (medisch maatschappelijk werkster), Hans (webmaster), Karina (immunoloog), Marieke (verpleegkundige), Otto (fysiotherapeut, hij fiets helemaal naar Genua), Wineke (kinderreumatoloog-immunoloog), Wietse (PA oogheelkunde), Wietske (internist)

Mail: kinderreumatologie@umcg.nl 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
20-12-2016 | 11:10 Dochter heeft jeugdreuma
15-11-2016 | 21:00 Artsen die zich op deze actieve manier inzetten voor meer onderzoek naar JIA, daar kan ik als moeder van een klein meisje met jeugdreuma alleen maar heel dankbaar voor zijn!
09-11-2016 | 20:23
01-10-2016 | 16:52
29-09-2016 | 11:36