Utrecht (WKZ)

U Can Ride 4 Arthritis
Team is afgesloten Je kunt niet meer doneren
Normal e436a0cbf434ae391985dc5b1ac9d207d831b981
van totaal € 500 (1261%)

In het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) van het Universitair Medisch Centrum Utrecht huist een klinische en research afdeling kinderreumatologie. Deze afdelingen zijn zeer nauw met elkaar verbonden, en samen behoren ze tot de grootste centra in kinderreumatologie wereldwijd. De klinische afdeling wordt geleid door professor Nico Wulffraat en bestaat uit een kinderreumatologie groep (5 kinderreumatologen + 1 fellow), een immunodeficiëntie-groep en een stamceltransplantatie afdeling  (3 kinderimmunologen en 2 kinderoncologen). De klinische afdeling is volledig verweven met de onderzoeksgroepen van professor Berent Prakken in het Laboratorium voor Translationele Immunologie. Hier wordt translationeel onderzoek in de kinderreumatologie en immunologie uitgevoerd door 7-10 promovendi en 3-4 post-docs binnen de volgende thema’s: chronische ontsteking, immuunregulatie en biomarkers voor ziekte en therapierespons.

De afdeling heeft een sterke historie binnen het Europese en wereldwijde onderzoek naar jeugdreuma en neemt deel aan alle internationale samenwerkingsverbonden, zoals bv PRINTO en PReS. Het WKZ heeft verder verschillende door de EU gefinancierde onderzoeksprojecten gecoördineerd zoals Pharmachild, SHARE en EUTRAIN.

Samen met Canada (de groep van professor Rae Yeung uit Toronto die het Childhood Artritis Network in Noord-America heeft opgezet) heeft het WKZ  in 2011 het UCAN-U platform opgericht, mede dankzij een grote subsidie van het Reumafonds. UCAN-U wil wereldwijde samenwerking voor onderzoek  naar jeugdreuma stimuleren en faciliteren. De UCanRide4A fietstour heeft tot doel  om onder andere het UCAN-U netwerk uit te breiden met alle kinderreumatologie centra in Europa.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
27-10-2016 | 21:26 Omdat ik zelf jeugdreuma heb en dus een beetje weet hoe het is om hiermee te leven, heb ik geld gedoneerd voor het project van mijn dokter Vastert. Om hem te steunen voor de onderzoeken naar deze ziekte. Het zou fijn zijn voor kinderen in de toekomst, dat er goede behandelingen zijn voor JIA !
12-10-2016 | 11:35
05-10-2016 | 22:01 Mooie actie! Alhoewel onze zoon het jammer vindt dat hij niet meer naar 'dokter Bas' hoeft, realiseren we ons dat we geluk hebben gehad nu hij al een paar jaar klachtenvrij is. Voor veel kinderen ligt dat anders, dus steunen we deze actie van harte!
26-09-2016 | 21:30
26-09-2016 | 10:25 Wat een fantastische actie voor een mooi doel, succes Bas!